top of page
2021-03-06-085059532.jpg

"Als ik met taal bezig
kan zijn, word ik blij!"

Met mijn passie voor taal ben ik in maart 2019 met TAALWIJS Breda gestart. Ik wilde naast mijn baan in het middelbaar onderwijs iets nieuws. Sinds september 2021 ben ik volledig zelfstandige geworden en niet meer werkzaam in het middelbaar onderwijs. Zo kan ik me helemaal focussen op waar ik echt blij van word: lesgeven voor TAALWIJS Breda. Het is mijn passie om mensen verder te helpen. "Ik help je het zelf te doen", zoals Maria Montessori zo mooi zei. 

In mijn tijd in het buitenland heb ik veel ervaring opgedaan met leerlingen uit verschillende culturen. In de jaren dat ik in Polen, Bolivia, Egypte en Frankrijk woonde, heb ik ook altijd zelf de taal van dat land geleerd. Want taal is zoveel meer dan communicatie alleen. Het is dé manier om met de mensen van het land in contact te komen, in de cultuur te duiken en laten zien dat je geïnteresseerd bent.  Mijn liefde voor taal is wel duidelijk denk ik zo! 

Ik vind het heerlijk om mensen verder te helpen. Daarom vind ik privélessen zo fijn want die leveren in korte tijd al veel resultaat op. Wat ik het leukste vind van dit werk? Mensen worden er blij van als ze merken dat ze écht vooruit gaan. Dat vind ik altijd zo mooi om te zien!

Vanwege de coronacrisis doe ik dit alles online en de ervaring leert dat dit prima gaat. Als onze samenleving weer naar 'normaal' gaat, kunnen de lessen ook weer aan huis of bij TAALWIJS gegeven worden. Uiteraard is er veel in overleg mogelijk.

2021-03-06-123055180.jpg

Tijd voor wat weetjes

  • Ik ben moeder van twee kinderen.

  • Ik houd naast taal, ook van fotograferen. Zo fotografeer ik bijvoorbeeld dingen graag van héél dichtbij of uit een onverwachte hoek.

  • Dansen vind ik heerlijk en geeft me een vrij gevoel.

  • Ik houd heel erg van de zon en ben gek op reizen, het liefst de hele wereld over!

"Een andere passie van mij is een weeshuis in Tanzania"

Het is een huis waar pasgeborenen en kinderen tot ongeveer 3 jaar mogen wonen totdat ze weer naar hun familie gaan of doorgaan naar het volgende weeshuis.

 

De kleintjes hier hebben allen gemeen dat ze hun moeder verloren hebben. Omdat het arme families zijn, is er geen geld voor flessenvoeding en dus vinden ze een tijdelijke familie bij Cradle of Love Baby Home.

Elk jaar doneer ik een gedeelte van mijn omzet aan Cradle of Love Baby Home, Tanzania.

Met de donaties betalen ze o.a. de vaste lasten, eten, salarissen van de verzorgsters, flessenvoeding voor de baby's en nog veel meer. Zo dragen we dus samen ons steentje bij aan een mooiere wereld.

Cradle of Love baby

Neem eens een kijkje op hun Facebook als je dat leuk vindt. En als je zelf wilt doneren kan dat via onderstaande knop.

  • Facebook
2021-03-06-085037568.jpg

TAAL

wat ben je mooi

bottom of page