top of page
2021-03-06-085059532.jpg

"Als ik met taal bezig
kan zijn, word ik blij!"

Of ik nou pubers, jonge kinderen of volwassenen voor mijn neus heb, Engels, Frans of Nederlands geef: ik houd van lesgeven. Ik beleef er zoveel plezier aan. Als ik zie dat mensen de taal stapje voor stapje machtig worden, word ik blij. De passie voor mijn vak is daarmee duidelijk, denk ik.

 

Ik laat mijn leerlingen op verschillende manieren bezig zijn met taal. Niet alleen de theorie, maar ook doen! Ondervinden! Het niet alleen uit het boek leren, maar in praktijk gebruiken. Muziek gebruiken. Veel aan de taal blootstellen. Het is mijn passie om mensen verder te helpen. "Ik help je het zelf te doen", zoals Maria Montessori zo mooi zei, past ook helemaal bij mij!

 

Ik werk natuurlijk niet alleen maar … Ik houd van dansen, de zon, fotograferen, tennissen en reizen, het liefst de hele wereld over!

En last but not least en wat er als eerste had moeten staan: ik ben moeder van twee volwassen kinderen waar ik erg trots op ben!

Taalwijs Breda-67.jpg

In de media

"Yolande geeft Nederlands aan onder andere expats: ‘Ze vinden het soms spannend om Nederlands te praten’"

- In de Buurt Breda

Vrijwilligerswerk

Mijn passie voor kinderen en lesgeven vind ik ook in mijn vrijwilligerswerk voor de VoorleesExpress. Ik lees kinderen voor en help ook met hardop lezen, om zo hun Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren. Zo zet ik mijn missie voort: ik help je op weg!

Een andere passie van mij is een weeshuis in Tanzania,

waar ik als het even kan naartoe ga. Het is een huis waar pasgeborenen en kinderen tot ongeveer 3 jaar mogen wonen totdat ze weer naar hun familie gaan of doorgaan naar het volgende weeshuis.

 

De kleintjes hier hebben allen gemeen dat ze hun moeder verloren hebben. Omdat het arme families zijn, is er geen geld voor flessenvoeding en dus vinden ze een tijdelijke familie bij Cradle of Love Baby Home.

Elk jaar doneer ik een gedeelte van mijn omzet aan Cradle of Love Baby Home, Tanzania.

Met de donaties betalen ze o.a. de vaste lasten, eten, salarissen van de verzorgsters, flessenvoeding voor de baby's en nog veel meer. Zo dragen we dus samen ons steentje bij aan een mooiere wereld.

Cradle of Love baby

Neem eens een kijkje op hun Facebookpagina als je dat leuk vindt. En als je zelf wilt doneren kan dat via onderstaande knop.

  • Facebook
2021-03-06-085037568.jpg

TAAL

wat ben je mooi

bottom of page